Houtwerkrenovatie en houtrestauratie

Moet ik mijn houtwerk herstellen of vernieuwen? Dit is een vraag die wij vaak krijgen van klanten. Voordat we tot houtwerkrenovatie of -restauratie overgaan, analyseren we het houtprobleem. Is het verouderd? Heeft het zijn kracht verloren? Is er schimmel opgetreden? Is er bruinrot of houtworm waarneembaar?


Bij elke vorm van houtwerkrenovatie en -restauratie is er een andere behandeling nodig. Sommige vormen moeten alleen behandeld worden, andere moeten vervangen worden en bij weer andere vormen is een combinatie van behandeling en vervanging nodig. Bij sommige constructies zijn de problemen zo groot dat ook de oude verbindingen hersteld moeten worden, inclusief de juiste houtsoorten, de kwaliteit, etc. Runhaar Bouw & Renovatie zorgt er voor dat uw monument, pand, woning of boerderij weer in de oorspronkelijke staat hersteld wordt.

Renovatie van houtwerk

Onze filosofie is dat traditioneel houtwerk een kostbare combinatie is met de authenticiteit van het huis. Het brengt, sfeer, warmte en karakter in ieder huis en onderscheidt uw huis ten opzichte van al die andere woningen. Als het op renovatie van het houtwerk aankomt, werken wij graag in een logische volgorde. Door de jaren heen hebben wij hier ervaring mee gedaan. Een degelijke voorbereiding is essentieel.


Restauratieproces

Stap één is het nauwkeurig schuren en afbranden van de oude verf die op de kozijnen zit. De tweede stap is reparatie en/of vervanging van de verrotte onderdelen. Delen die nog in goede conditie zijn moeten blijven zitten. Ook in de afwerking, de laatste stap, maken wij gebruik van hoogwaardige materialen. Na het renovatie- en/of restauratieproces ziet uw houtwerk er weer origineel uit, in de juiste technische conditie.

Kunsthars

Op het gebied van houtwerkrenovatie en -restauratie is er veel mogelijk, zowel houtrestauratie als conservatie en herstel. Zo is het ook mogelijk om bijvoorbeeld balken helemaal uit te hollen, omdat ze bijvoorbeeld aangetast zijn, en op te vullen met kunsthars. Zo lijkt het nog steeds op hout van de buitenkant, maar heeft u er geen onderhoud meer aan. We willen voorkomen dat kunsthars aan de buitenkant zichtbaar is.

Voor houtwerkrenovatie en –restauratie werken wij veel samen met Conserduc Renofors. Wij bundelen onze expertise om u op de best mogelijke manier te kunnen helpen. Wilt u meer informatie met het oog op uw eigen renovatieproject of een prijsindicatie? Neem dan contact met ons op.