Jaren 30 huis verbouwen?

Jaren 30 huizen zijn gebouwd in een tijd dat kwaliteit belangrijker was dan kwantiteit. Ze doen u denken aan de ‘goeie ouwe tijd’. Dat nostalgische maakt de woningen zo populair. Een jaren 30 huis kenmerkt zich door zijn karakter, sfeer en degelijke stijl. U staat misschien op het punt een jaren 30 woning te kopen of te restylen. De indeling van een jaren 30 woning is niet altijd even praktisch. Misschien wilt u de woning gaan herindelen of opgeknapt hebben, Wij helpen u graag verder met bij het meedenken en het aandragen van ideeën.


Kenmerken jaren 30 huis

U herkent deze populaire woning onder meer aan een gedetailleerd gevelmetselwerk, een entree met luifel, hoge plafonds, glas-in-loodramen, paneeldeuren, grote dakoverstekken en of een kunstig vormgegeven kozijnen.

Uiteraard zullen wij in ons werk altijd streven naar het behoudt van de unieke kenmerken. Het is daarom van groot belang om alle details van uw huis te zien en te kennen. Wat we vaak zien is dat kleine veranderingen optisch grote gevolgen kunnen hebben, denk maar eens aan kozijnen of glas-in-lood.

Alle details zullen wij grondig in ons opnemen om het jaren 30 huis in een perfecte staat te brengen, met behoudt van de originele sfeer en stijl.


Vochtproblemen bij jaren 30 huis

Als de muren lang zijn blootgesteld aan vocht is er een kans dat de gevel verweerd is en dat het voegwerk slecht is, daarnaast kan er ook vorstschade zijn of aantasting door schimmel.

Door het opknappen van de gevel krijgt de woning een veel sprekender uitstraling. Soms is het herstel eenvoudig, maar dat is geheel afhankelijk van de staat van de woning. Voordat er met herstel begonnen gaat worden. Moeten eventuele lekkages of verkeerde detaillering verholpen worden. Ook slechte daken zorgen voor veel problemen. laat uw dak eens goed nakijken want dakpannen en panlatten hebben niet het eeuwige leven. Daarnaast zijn er vaak door de tijd heen aanpassingen gedaan aan woningen.

Regelmatig komen we verkeerd gedetailleerde onderdelen tegen welke weer voor vochtproblemen zorgen.

Isolatie van jaren 30 huizen

Door het aanbrengen van isolatie, wat bij vele jaren 30 huizen niet of nauwelijks is gebeurd, kunt u flink besparen op de energieuitgaven. Dit is niet alleen gunstig voor uw portemonnee, maar ook voor uw energiebewustzijn. Het is niet altijd raadzaam uw gevel te isoleren i.v.m. met gevolgschade. Graag kijken wij samen met u of uw jaren 30 woning eenvoudig te isoleren is en wat de kosten zijn voor isolatie.

Daarnaast is het ook mogelijk uw vloer te isoleren. Hiervoor zijn meerdere opties beschikbaar. afhankelijk van uw woning wordt er gekeken welke isolatie het beste van toepassing is op uw woning.

Gevelrestauratie bij jaren 30 huizen.

Scheuren, slechte voegen of vervuild metselwerk komt vaak voor bij ouder woningen. Het herstel hiervan kan op verschillende manieren worden gedaan maar is geheel afhankelijk van de staat van het metselwerk en de steen, graag kijken wij met u mee voor een gedegen oplossing.


Restaureren of renoveren van uw jaren 30 huis

Hierboven hebben wij de meest voorkomende problemen beschreven. Als uw probleem er niet tussen staat, horen wij graag waar wij u wel mee kunnen helpen. Vul het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met u op. Bezoek ook onze pagina’s met gedetailleerde informatie over deze specialiteiten:

Dak-, plafond- en constructierenovatie
Gevelrenovatie en -restauratie
Houtwerkrenovatie en -restauratie
Kozijnrenovatie en –restauratie.

Bekijk onze recent opgeleverde projecten

Boerderij Hullenberglaan Bennekom
03-04-2018
Mediatheek HKU
04-01-2018
Donderstraat Bennekom
03/2018
Boerderij Hullenberglaan Bennekom
03-04-2018
Mediatheek HKU
04-01-2018
Boerderij Hullenberglaan Bennekom
03-04-2018
Mediatheek HKU
04-01-2018
Donderstraat Bennekom
03/2018