Jaren 30-huis verbouwen?

Jaren 30-huizen zijn gebouwd in een tijd dat kwaliteit belangrijker was dan kwantiteit. Het zijn huizen die doen denken aan de ‘goeie ouwe tijd’. Dat nostalgische maakt de woningen zo populair. Een jaren 30-huis kenmerkt zich door zijn karakter, sfeer en degelijke stijl. U staat misschien op het punt een jaren 30-woning te kopen of te restylen. De indeling van een jaren 30-woning is niet altijd even praktisch. Misschien wilt u de woning herindelen of opknappen. Runhaar Bouw & Restauratie denkt graag met u mee.


Kenmerken jaren 30-huis

U herkent deze populaire woningen onder meer aan een gedetailleerd gevelmetselwerk, een entree met luifel, hoge plafonds, glas-in-loodramen, paneeldeuren, grote dakoverstekken en of een kunstig vormgegeven kozijn.

Uiteraard streven wij in ons werk naar het behoud van de unieke jaren 30-kenmerken. Daarom is het van groot belang om alle details van uw huis te zien en te kennen. Kleine veranderingen kunnen optisch grote gevolgen hebben, denk maar eens aan nieuwe kozijnen of het verwijderen  van glas-in-lood.

Runhaar Bouw & Afwerking neemt alle details grondig in zich op om het jaren 30-huis in een perfecte staat te brengen, met behoud van de originele sfeer en stijl.


Vochtproblemen bij jaren 30-huis

Door jarenlange blootstelling aan vocht verweren gevels en is het voegwerk vaak aan vervanging toe. Ook kan er sprake zijn van schimmel of vorstschade.

Een gevel die is opgeknapt geeft de woning een veel sprekender uitstraling. Soms is het herstel eenvoudig, maar dat is geheel afhankelijk van de staat van de woning. Voordat er met herstel begonnen gaat worden moeten eventuele lekkages of verkeerde detaillering verholpen worden. Ook slechte daken zorgen voor veel problemen. Laat uw dak eens goed nakijken want dakpannen en panlatten hebben niet het eeuwige leven. Daarnaast zijn door de tijd heen vaak aanpassingen gedaan aan woningen.

Regelmatig komen we verkeerd gedetailleerde onderdelen tegen welke weer voor vochtproblemen zorgen.

Isolatie van jaren 30-huizen

Veel jaren 30-huizen zijn niet of nauwelijks geïsoleerd. Door alsnog isolatie aan te brengen kunt u flink besparen op uw energie uitgaven. Dit is niet alleen gunstig voor uw portemonnee, maar ook voor uw energiebewustzijn. Een gevel isoleren is helaas niet altijd raadzaam i.v.m. gevolgschade. Runhaar Bouw & Afwerking kijkt graag met u mee om te bepalen of uw jaren 30-woning eenvoudig te isoleren is en wat de kosten hier van zijn.

Ook is het mogelijk uw vloer te isoleren. Hiervoor zijn meerdere opties beschikbaar. Graag adviseren wij u welke type isolatie het beste van toepassing is op uw woning.

Gevelrestauratie bij jaren 30 huizen.

Scheuren, slechte voegen of vervuild metselwerk komt vaak voor bij ouder woningen. Het herstel hiervan kan op verschillende manieren worden gedaan maar is geheel afhankelijk van de staat van het metselwerk en de steen, graag denken wij met u mee voor een grondige oplossing.


Restaureren of renoveren van uw jaren 30-huis

Hierboven hebben wij de meest voorkomende problemen beschreven. Als uw probleem er niet tussen staat, horen wij graag waar wij u wel mee kunnen helpen. Vul het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met u op. Bezoek ook onze pagina’s met gedetailleerde informatie over deze specialiteiten:

Dak-, plafond- en constructierenovatie
Gevelrenovatie en -restauratie
Houtwerkrenovatie en -restauratie
Kozijnrenovatie en –restauratie.
-->
-->

Bekijk onze recent opgeleverde projecten

Boerderij Hullenberglaan Bennekom
03-04-2018
Donderstraat Bennekom
03/2018
Verbouwing op de berg Amersfoort
02-04-2015
Boerderij Hullenberglaan Bennekom
03-04-2018
Donderstraat Bennekom
03/2018
Boerderij Hullenberglaan Bennekom
03-04-2018
Donderstraat Bennekom
03/2018
Verbouwing op de berg Amersfoort
02-04-2015