Dak-, constructie- en plafondrenovatie en -restauratie

Bij het renoveren van daken, plafonds of constructies gaat het vaak om metsel- en houtrenovatie. Het is de combinatie van factoren die zorgt dat het restaureren of renoveren van deze onderdelen in uw monumentale pand een pittige klus kan zijn. Dikwijls komen we kappen tegen die volledig verrot zijn, soms plafonds die niet meer de functie van vroeger hebben of constructies die door de tand des tijds zijn aangetast. Wat u ook wilt laten renoveren, de originele bouwstijl is leidend voor ons. De manier waarop uw woning of pand is gebouwd is ook historie. De authentieke sfeer en het origineel karakter van uw bezit willen wij graag behouden.

Achterstallig onderhoud dak, plafond & constructie

Door achterstallig onderhoud zien wij dat er veel problemen ontstaan op daken, aan kappen, constructies en plafonds. Nadat er al jaren geen onderhoud is uitgevoerd, kan de constructie eigenlijk niets meer hebben. De kwaliteit van alle elementen binnen een dak, plafond en constructie gaat zonder onderhoud hard achteruit.

Oude lekkages

Naast ouderdom zijn er ook andere oorzaken waardoor de staat van het dak, plafond of constructie zo verslechterd is. Oude lekkages kunnen bijvoorbeeld ook problemen veroorzaken. Bij goed weer geeft een oude lekkage vaak geen problemen, maar op het moment dat het begint te waaien, regenen en/of sneeuwen beginnen de problemen.

Constructiefouten en vochtdoorslag

Ook constructiefouten kunnen een oorzaak zijn van dak-, plafond- en constructieproblemen. Daarnaast kan vochtdoorslag door de gevel een probleem zijn. Voordat Runhaar Bouw & Restauratie begint met het herstel van het dak, plafond of de constructie zoeken wij eerst naar de oorzaak van de problemen.


Lees voor meer informatie ook onze pagina’s over houtwerkrenovatie en gevelrenovatie met kijkjes in het unieke restauratieproject van het Utrechts Conservatorium. Binnen deze grote opdracht zitten verschillende elementen die u zult herkennen voor uw eigen pand/monument.