Dak-, constructie- en plafondrenovatie en -restauratie

Bij het renoveren van daken, plafonds of constructies gaat het vaak om metsel- en houtrenovatie. Het is de combinatie van factoren die zorgt dat het restaureren of renoveren van deze onderdelen in uw monumentale pand een pittige klus kan zijn. Dikwijls komen we kappen tegen die volledig verrot zijn, soms plafonds die niet meer de functie van vroeger hebben of constructies die door de tand des tijds zijn aangetast. Wat u ook wilt laten renoveren, de originele bouwstijl is leidend voor ons. De wijze waarop uw woning of pand gebouwd is, is bijvoorbeeld ook historie. De authentieke sfeer en karakter willen wij koste wat kost behouden.

Achterstallig onderhoud dak, plafond & constructie

Door achterstallig onderhoud zien we dat er veel problemen ontstaan op daken, aan kappen, constructies en plafonds. Er is al jaren geen onderhoud uitgevoerd en de constructie kan eigenlijk niets meer hebben. Als er geen onderhoud wordt gepleegd gaat de kwaliteit van alle elementen binnen een dak, plafond en constructie hard achteruit.

Oude lekkages

Naast ouderdom zijn er ook andere oorzaken waardoor de staat van het dak, plafond of constructie zo verslechterd is. Zijn er bijvoorbeeld oude lekkages die problemen veroorzaken? Het kan zijn dat oude lekkages bij een goed klimaat geen problemen geven, maar dat u er last van krijgt zodra het begint te waaien, regenen of sneeuwen.

Constructiefouten en vochtdoorslag

Ook kunnen constructiefouten een oorzaak zijn van dak-, plafond- en constructieproblemen. Daarnaast kan vochtdoorslag door de gevel een probleem zijn. Voordat we beginnen met het herstel van het dak, plafond of de constructie zorgen we er altijd voor dat we weten waar het probleem begonnen is.


Lees voor meer informatie ook onze pagina’s over houtwerkrenovatie en gevelrenovatie met kijkjes in het unieke project voor de restauratie van het Conservatorium Utrecht. Binnen deze grote opdracht zitten verschillende elementen die u zult herkennen voor uw eigen pand/monument.